Gya(b)logolás kis hazánk zarándokútján

Két lábbal a paradicsomban

Két lábbal a paradicsomban

Zarándok út megtételének ötlete

2016. június 07. - Bakancs Pista

Különböző kérdések fogalmazódtak meg bennem, melyekre elgondolásom szerint egy hosszabb elcsendesedés során kaphatnék válaszokat. Kiülhetnék talán meditálni egy nyugodt, csendes helyre az erdőbe; de jelen helyzetben én inkább az aktív cselekvéses változatot szeretném kipróbálni. Vagyis elhatároztam, hogy zarándokútra megyek.

Rögtön adódik a következő kérdés, hogy: hová? 

Mi is lehetne jobb választás, mint gyönyörű kis hazánk természeti értékei között gyalogolva választ kapni a felmerülő kérdésekre. Tudom, manapság a Camino a "divat", de pont emiatt -- mert mostanra annyira felkapott lett -- nem biztos, hogy megadná számomra azt a nyugalmat, amelyet elengehetetlennek éreznék a magamba révedéshez. (A számadatok alapján már annyian mennek végig az El Camino legnépszerűbb részén, hogy én kb. úgy érezném magam, mintha bevásárlóközpontban járnék :) )2014-pilgrims-year-by-year.jpg

(A kép forrása: http://caminoteca.com/en/about-the-camino/statistics)

Magyarországon több zarándokút is található, én ezek közül a szállásokban is bővelkedő, egyéni túrázásra is alkalmas Magyar Zarándokutat szemeltem ki; mely Esztergomtól indulva szeli át az országot nagyjából a Duna mentén, és tart egészen Máriagyűdig. A hivatalos útvonal 431km körüli, alternatív szakaszokkal pedig jócskán feltornázható (kb 600km-re). Ennek vágok neki hamarosan, és ezen utamról fogok napi beszámolóval jelentkezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://ket-labbal-a-paradicsomban.blog.hu/api/trackback/id/tr438786222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Timi Bernath 2016.06.10. 19:05:57

Szuper! :) Egy reszt most jartam be belole az also szakaszon, meg nincs egy hete :)

Bakancs Pista 2016.06.11. 06:28:38

Köszönöm! Remélem érdemes lesz olvasni. :)
süti beállítások módosítása