Gya(b)logolás kis hazánk zarándokútján

Két lábbal a paradicsomban

Két lábbal a paradicsomban

11. nap (Harta -> Kalocsa [26km])

2016. június 23. - Bakancs Pista

Egyszerűen nem tudok napirendre térni... - olyan isteni finom a Dunapataj elején vett tepertő... -- lehet, hogy holnap visszamegyek :)

Maga a város elég semmilyen az előzőekhez képest. Alig találtam padot; viszont a vasútállomás, bár bedeszkázott, lakatlan, de nem rég új tetőt kapott. Egy bicikliző bácsi mesélte, hogy a környező településekről vonathoz igazított buszokkal jöttek az emberek -- érdekes, hogy ilyet hajdanán meg tudtak csinálni, ma meg.... -- és hogy éjfélkor indult fel Pestre a vonattal dolgozni, és reggelre már ott volt;  vagy ha a TVK-ba (Tiszai Vegyi Kombinát) kellett mennie az egy napnyi utazást jelentett.

A Szeliditónál a tikkasztó hőségben nagyon jól esett egy kis csobbanás -- bár sajnos a hatása hamar elmúlt. Egész nap egy kósza felhőt se láttam, és árnyékot adó fával is ritkán találkoztam (bizonyos szakaszokon volt azért némi fa).

A szállásról: mivel tegnap nem írtam, ezért cserébe most háromról is írok! 

A tegnapi szállás szokásosan kifogástalan -- egy gyerek tábor közepébe csöppentem, de nem zavartuk egymást  (az egyik korombeli felvigyázóval még egy jót is beszélgettünk) . Megkínáltak vacsorával és reggelivel (a gyerekek kevesebbet ettek, mint kalkulálták, így szívesen elfogadtam).

A mai szállás előtt Gombolyagról számolnék be -- nagyon "feelinges" a művésztelep szállás gyanánt, minden jól kitalált; az ember nem is hinné milyen tágas modern padlástér lett kialakítva hálótérnek! Elbeszélgettem picit a házigazdával  -- egymást váltják ott a táborok, most épp baráti társasága volt lent és kisfilmeket forgattak. 12 lakosú falu révén nincs vezetékes vize, de nagy hordóból jön a szóda és szembe van a kisbolt. Az ebédet pedig hozatják -- és nagyon finom! :) -- megkóstolhattam a még meleg gulyáslevest . A kútjuk minden másra jó egyébként. Felmerült bennem, hogy ott kéne aludnom, de már előre le volt foglalva a kalocsai.

És végül Kalocsa: ex fiúkollégium. Puritán: ágy, szárítókötél és konnektor a felszerelés a szobában. A zuhanyzóban 4 zuhanytálca van, abból 2 lenne használható, de az gyakorlatilag 1. -- Bár kalandvágyók kipróbálhatják a minden irányba spriccoló zuhanyrózsát is -- tényleg, minden olyan helyen, ahol nem várnád, spriccol a víz. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://ket-labbal-a-paradicsomban.blog.hu/api/trackback/id/tr978835818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása